måndag 10 maj 2010

Intervjuvecka

Denna vecka har vi intervjvecka. Vi har ställt frågor till några av våra fantastiska leverantörer. Måndagens intervju är med Catrine Åberg från Cooee Design.
Läs och inspireras!


- Hur länge har Cooee Design funnits?
* Sedan 2005

- Hur skulle du beskriva Cooee's stil?
* Från 2009 är smyckena indelade i olika linjer. Cooee Eccentric, Cooee Classic; i augusti släpps en helt ny exklusiv linje med diamanter som man valt att kalla Cooee Luxury.

Cooee Eccentric står för lekfullhet och viljan att sticka ut och synas. Det är ett trendkänsligt sortiment. Det är poetiska, färgstarka smycken med humor och attityd. Materialet är akryl med kedjor i silver och förgyllt. Tillverkningen sker med kärlek och känsla i Lagan, Småland.

Cooee Classic är en smyckeslinje som andas stil, kvinnlighet och tidlös elegans. Här lever modellerna längre och några klassiker finns med sen start. Basen i denna kollektion är det unika mötet med corian och silver/förgyllt och läder men också rena guld och silver smycken. Mjuka organiska former med ett sobert avskalat intryck, möter sirliga linjer med tydlig vintage-känsla.

Cooee Luxury är en exklusiv smyckeslinje där råa, såväl som slipade diamanter, möter cool plexi och ädelmetaller. Ett helt unikt uttryck som tar äkta smycken till nya höjder och väcker habegär. Cooee Luxury har en härligt rockig känsla över sig. Det är nyskapande klassiker på gång.

-Varför tror du Cooee's smycken tilltalar så många?
* I och med de tre linjerna finns det något för alla, både i prisbild, material och känsla! Formerna är rena och nytänkande med materialvalen.

- Var hämtar ni inspiration till produkterna?
* Inspirationen finns ständigt omkring oss! I naturen som ligger runt husknuten på vår byggnad för tillverkning , konceptbutik. I storstäder, på människor, mönster, mode, konst och musik. När det gäller vårt Home-sortiment, kommer många produkter till då vi upptäcker att vi "saknar" vissa produkter i handeln och tar då egentligen fram dem till eget behov som sedan blir till försäljning efter vi testat produkterna.

Vi tackar Catrine för välformulerade svar!

1 kommentar:

Inredningsgalen sa...

Kul läsning!
Alltid rolig att få veta bakom produkterna!